keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Mansikkaleivokset


Jee! kaupasta löytyi kotimaisia mansikoita. Ainakin blogiani kauemmin seuranneet tietävät, että nämä ovat ensimmäisenä leivottavien listalla, kun kesä koittaa! Näissä on ihastuttava keksipohja ja raikas täyte. Kotimaiset mansikat kruunaavat koko "komeuden" 💓

Pohjat:
150g voita
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte: 
2dl kuohukermaa
1 prk Bulgarian jogurttia
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
mansikoita

(päivänkakkarat sokerimassaa)

1. Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisää muut pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.  Muotoile taikina tangoksi ja jaa se n. 16 osaan.

2. Voitele muffinssipellin kolot ja vuoraa ne taikinalla, mahdollisimman ohuiksi.

3. Paista pohjat 200 asteessa 10 minuuttiaja irroita sitten hyvin jäähtyneinä (hajoavat herkästi).

4. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää bulgarianjogurtt. Mausta sokereilla makusi mukaan.

5. Täytä kupit kerma-jogurttivaahdolla ja mansikoilla. Koristele esim. kukkasilla.

            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti