sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Mansikkaleivokset


Voihan kesä ja mansikat! 🍓 Ainakin blogiani kauemmin seuranneet tietävät, että nämä ovat ensimmäisenä leivottavien listalla, kun ensimmäiset kotimaiset mansikat saapuvat! Näissä on ihastuttava, kaurainen keksipohja ja raikas täyte. Kotimaiset mansikat kruunaavat koko "komeuden" 💓

Pohjat:
150g voita
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte: 
2dl kuohukermaa
1 prk Bulgarian jogurttia
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
mansikoita


1. Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisää muut pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.  Muotoile taikina tangoksi ja jaa se n. 16 osaan.

2. Voitele muffinssipellin kolot vuokaspraylla ja vuoraa ne taikinalla, mahdollisimman ohuiksi. Jauhoitetut sormet auttavat asiassa.

3. Paista pohjat 200 asteessa 10 minuuttia ja irroita sitten hyvin jäähtyneinä (hajoavat herkästi).

4. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää bulgarianjogurtti. Mausta sokereilla makusi mukaan.

5. Täytä kupit kerma-jogurttivaahdolla ja mansikoilla. Koristele esim. kukkasilla.

            

6 kommenttia:

  1. Hei! Todella kauniita.Oikein vesi herahti kielelle. Voisiko nämä tehdä minimuffinssivuoan koloihin myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos. Juu, mikäpä estää kokeilemasta. Sitten pitää vain syödä useampi 😋

      Poista
  2. Aattelin tänään tehdä näitä mutta saako Bulgarin jogurttia hyla/laktoosittomana? Millä sen voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. Nyt en osaakaan sanoa, onko sitä laktoositoomana. Sitten sen voisi korvata ihan vaan jollakin maustamattomalla jogurtilla 😊

      Poista
  3. Onnistuukohan gl.jauhoilla? Muillakin kuin sillä Sunnuntai-merkkisellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että onnistuu. Kokeillut en kuitenkaan ole 😊

      Poista