sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Mansikka-ricottapiirakka


Tätä piirakkaa voi varioida vaikka millä marjalla, tai hedelmällä, mutta AH- tuoreesta mansikasta tästä tulee ainakin omaan makuuni todella herkullinen. Kokeilepa vaikka itse, jollet usko 😋 Tuskin haittaa, että tämä on myös helppotekoinen... 

Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna

Täyte:
500g Ricottaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmuna

n.1l tuoreita mansikoita

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valmista täyte sekoittamalla ricotta, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Asettele pinnalle viipaloidut mansikat. 

3. Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n. 60 minuuttia. Nauti piirakka jäähtyneenä.

4 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa ja näyttää! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Hei! Mitenkähän onnistuis pakastemansikoista? Mustikoita ja vattujakin ois vielä. Ricottaa haluaisin kokeilla.
    terv. jaakko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mikäpä jottei onnistuisi, millä tahansa nuilla ☺️ Kuningatar-versio kuulostaa korvaani täydelliseltä 👌

      Poista