maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kalastajanpiirakka


Tässäpä todella kalaisa piirakka, sellaisen ystäville. Täytteessä on kylmäsavulohta, katkarapuja ja simpukoita. Makuja komppaamassa valkosipuli ja tilli. Itse söin tätä piirakkaa palan, jos toisenkin...tästä tuli ehkäpä lemppari suolainen piirakkani. Eikä tämä olisi hullumpaa tarjottavaa esim. iltapalana mökkivieraillekaan :)

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (150 g) ranskankermaa
200 g Creme bonjour valkosipulituorejuustoa
1 nippu tilliä
sitruunapippuria
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta (pun.emmental)

300g kylmäsavulohta
150 g katkarapuja
115g simpukoita valkosipuliöljyssä

1. Nypi, tai sekoita huoneenlämpöinen voi, juustoraaste ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi tippa kylmää vettä
ja sekoita vielä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.




2. Sekoita täytteen ranskankerma, tuorejuusto, juustoraaste ja kananmunat keskenään. Lisää hienonnettu tilli ja mausta seos sitruunapippurilla.
Kaada massa vuokaan pohjan päälle.


3. Ripoittele täytteen päälle lohi, katkaravut ja simpukat.

4. Paista 200 asteessa n. 45min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti