perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kalastajanpiirakka


Tässäpä todella kalaisa piirakka, sellaisen ystäville. Täytteessä on kylmäsavulohta, katkarapuja ja simpukoita. Makuja komppaamassa valkosipuli ja tilli. Itse söin tätä piirakkaa palan, jos toisenkin...tästä tuli ehkäpä lemppari suolainen piirakkani. Eikä tämä olisi hullumpaa tarjottavaa esim. iltapalana mökkivieraillekaan :) 

Itse käytin tällä kertaa valmispohjaa, mutta alla ohje myös herkulliseen pohjataikinaan...

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (150 g) ranskankermaa

3kananmunaa
1 nippu tilliä
sitruunapippuria

1,5 dl juustoraastetta (esim.mozzarella)

300g kylmäsavulohta
150 g katkarapuja
115g simpukoita valkosipuliöljyssä

1. Nypi, tai sekoita huoneenlämpöinen voi, juustoraaste ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi tippa kylmää vettä
ja sekoita vielä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


2. Sekoita täytteen ranskankerma, juustoraaste ja kananmunat keskenään. Lisää hienonnettu tilli ja mausta seos sitruunapippurilla.
Kaada massa vuokaan pohjan päälle.


3. Ripoittele täytteen päälle lohi, katkaravut ja simpukat.

4. Paista 200 asteessa n. 45min.





2 kommenttia:

  1. Ihana kalaresepti! Millä voisi nuo simpukat korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit jättää ne vaikka kokonaan vaan pois ☺️ Niitä on ehkä vähän vaikea korvata millään..

      Poista