keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Sitruuna-limejuustokakku


Eräs leivontabloggaaja-ystäväni kävi tänään luonani kahvittelemassa, niin tein hänelle tätä raikasta sitruuna-limejuustokakkua. Tein tätä muutama viikko sitten Pop up-kahvilaani ja nyt huomasin, että täältäkin tämän resepti vielä puuttuu. Itselläni kakusta tuli ehkä hieman liiankin kirpsakka, mutta makua on hyvä säätää sokerilla tekovaiheessa 😋

Pohja:
200 Digestivejä (gluteenittomia) 
60g voisulaa

Täyte:
6dl vispikermaa
2,5dl Flora vanillaa
300g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 limen kuori raastettuna+ mehu
1  sitruunan kuori raastettuna+2:n sitruunan mehu
10 liivatetta
tilkka vettä 

Kiille:
1 limen kuori raastettuna
1dl sitruunanmehua
1dl vettä
0,5dl sokeria 
2 liivatetta
keltaista ja vihreää pastaväriä

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille vuokasprayta.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Pese lime ja sitruunat. Vaahdota kerma, Flora vanilla ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Lisää raastettu limen kuori ja sitruunamehu. Laita joukkoon sokerit ja sekoita. Maista, tarvitseeko täyte lisää sitruunaa, tai sokeria. 

3. Kiehauta kattilassa tilkka vettä. Lisää kiehuvaan veteen liotetut, puristellut liivatteet ja anna niiden sulaa joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhan täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunti, ennen kiilteen lisäämistä.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Raasta kattilaan limen kuori, sekä purista sitruunanmehu. Lisää sokeria ja vesi. Kiehauta ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet ja värjää limen väriseksi pastaväreillä. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun päälle varovasti. Anna hyytyä vielä vähintään neljä tuntia. 

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


10 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä hyvää, omaan makuun juuri sopivaa :D

    VastaaPoista
  2. En halua käyttää liivatetta, hyytyykö sitruunalla/limellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä pelkästään niillä hyydy. Kävisikö hyydyttämiseen Agar agar, tai vaikkapa Vegegel? 😊

      Poista
  3. Niin kaunis ja varmasti hyvää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsti 😘 Kivan raikas kesäkakku kyllä..

      Poista
  4. Mahtaisiko onnistua Philadelphia Light -tuorejuustosta, kun pelkään että tulee liian rasvaisen makuista? Useisiin kakkuihin olen vaihtanut tuorejuuston kevytversioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihda ihmeessä 😊 Käy varmastikin yhtä hyvin...

      Poista
  5. Flora vanilla? Millä sen vois korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahdotettavalla vaniljakastikkeella, tai ihan vain vispikermalla 😊

      Poista