tiistai 19. kesäkuuta 2018

Mustikkawienerit


Aina ei kaikki suju niin kuin Strömsössä ja tekevälle sattuu. Nimittäin en tiedä mitä tämän taikinan kanssa tapahtui, mutta huomasin, että olin kaulannut taikinaa aivan liian vähän 😁 Makuun se ei juuri vaikuta ja nämä maistuivat kyllä siitä huolimatta koko porukalle...helppoa ja hirmu hyvää!

(24kpl)
4 dl maitoa
80g hiivaa
1 tl suolaa
1dl sokeria
2 kananmuna
05tl kardemummaa
n.10-11 dl vehnäjauhoja
80 g voisulaa

Kaulitsemiseen:
400 g voita

Voiteluun:
kananmuna

vaniljakreemijauhetta
vettä/maitoa
pakastemustikoita
tomusokeri-vesiseos


1. Sekoita suola ja hiiva keskenää kylmän maidon kanssa. Lisää joukkoon sokeri ja kananmuna, kardemnumma, sekä osa jauhoista. Sekoita kunnolla ja lisää lopuksi loput vehnäjauhot, sekä jäähtynyt voisula. Sekoita pari minuuttia niin, että taikina sekoittuu tasaisesti. Taikina on suht' löysää.

2. Levitä taikina neliönmuotoiseksi (n.40x40cm) levyksi (käytä reilusti jauhoja ja pyyhi ylimääräiset pois pullasudilla). Laita sillä aikaa paloiteltu voi yleiskoneen kulhoon ja pehmennä se taikinakoukun avulla pehmeämmäksi. Painele pehmennetty voi neliö keskelle, niin, ettei voihin jää "koloja". Taita taikina sitten ns. kirjekuoreksi ja kauli sitten suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita sitten ensin vasen puoli keskelleja sitten oikea puoli vasemman päälle. Käännä "avoimet" päät sivuille. Kauli levyksi ja toista sama muutaman kerran. Jaa taikinapala kahtia. Laita taikinat lopuksi kelmuihin ja nosta jääkaappiin tunniksi- pariksi.

3. Ota toinen taikina pois kelmusta. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kaulaa n. 45x50cm levyksi ja leikkaa esim. taikinapyörän avulla 12 osaan.  Nostele sitten jokaisen palan kulmat keskelle ja paina sormilla. Laita "nyytti" sitten leivinpaperin päälle, liinan alle kohoamaan. Toista sama koko taikinalle.

4. Voitele kohonneet wienerit kananmunalla. Sekoita vaniljakreemistä ja vedestä/ maidosta tahna.  Nosta vaniljakreemiä pikkulusikallinen kaikkien wienereiden päälle. Paista wienerit 200 asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita (n. 15 min.). Anna wienereiden jäähtyä täysin. Asettele pinnalle mustikoita ja laita mustikoiden päälle hyytelösokerista tehty kiille. Koristele ne sitten vesi-tomusokeriseoksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti