keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Juustosarvet (myös gluteenittomana)


Lomalla on kivaa, ihan siitäkin syystä, että saan leipoa lapsille  välipalaksi kaikenlaisia herkkuja. Tänään he saivat näitä helppoja ja nopeasti valmistuvia juustosarvia. Näihin kannattaa valita jotakin hieman vahvemman makuista juustoa, niin näistä saa todella herkullisia! 

2,5dl maitoa
10g hiivaa
1tl sokeria
1,5tl suolaa
5,5dl vehnäjauhoja
30g voita sulatettuna

voita
juustoraastetta sisälle ja pinnalle

kananmuna voiteluun 

1. Mittaa yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen maito, hiiva, suola ja sokeri. Lisää kaikki jauhot kerralla, sekä voisula. Vaivaa yleiskoneella 10-12 minuuttia. Laita taikina sitten liinan alle lepäämään n. 20 minuutiksi.

2. Kaulaa taikina n. 50cm leveäksi ja n. 25cm korkeaksi levyksi. Leikkaa taikinasta esim. pizzapyörällä n. 10 kolmiota. 

3. Laita jokaisen kolmion leveämpään päähän nokare voita ja kasa juustoraastetta. Kääri kolmiot sitten rullalle, niin että kolmion kärki on itseesi päin. Käännä sarvien päitä sitten hieman "alaspäin". Anna sarvien kohota liinan alla n. 15 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Ripottele pinnalle vielä reilusti juustoraastetta. Paista ne sitten 225 asteessa n. 15 minuuttia.


 Gluteenittomat juustosarvet

Gluteenittomat tein muuten samoin, mutta korvasin vehnäjauhon Sunnuntain vaalealla jauhoseoksella ja laitoin jauhoja ehkä ihan pikkuriikkisen vähemmän. Näistä tuli hyviä 😋

2 kommenttia:

  1. Näitä täytyy kyllä tehdä kesä herkuksi, näyttää hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo- nämä on kiva napata vaikkapa piknikille mukaan 👍

      Poista