lauantai 2. kesäkuuta 2018

Paahdettu valkosuklaa-vadelmajuustokakku


Tein tänään ensimmäiset kakkuni leipuri-kondiittorina, sillä valmistuin eilen 😀 Itse en  juhli, mutta sain tehdä eräälle nuorelle herralle kakut hänen ylioppilasjuhliinsa. Tähän kakkuun tuli makea, toffeemainen kerros paahdettua valkosuklaamoussea ja toiseen kerrokseen vahvasti vadelmalta maistuva mousse. Maut kompensoivat mielestäni kivasti toisiaan. Paljon onnea kaikille muillekin valmistuneille! 

Pohja:
200g gluteenittomia Digestivejä
50g voita

Paahdettu valkosuklaamousse:
200g paahdettua valkosuklaata
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2liivatetta
tilkka vettä

Vadelmamousse:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
5dl vadelmia 
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
pinkkiä pastaväriä
7 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna keksit murskaksi ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele seos tiukasti
(halk.n.24cm.) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiivisti.
2.  Paahda valkosuklaa. Paloittele suklaa pellille, leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa 5 minuuttia. Kun valkosuklaasta tulee vaaleenruskeaa, ota pois. Suklaa palaa helposti.

3. Kuumenna puolet valkosuklaatäytteen kermasta kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää hieman paloiteltu paahdettu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on täysin sulanut joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

4.  Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kylmä valkosuklaa kerma varovasti lopun kerman kanssa sekaisin. Lisää joukkoon kevyesti tuorejuusto. Jos massa on paksua, laita kattilaan hieman runsaammin vettä, johon liotat liivatteet. Kaada liivateseos täytteen sekaan ja kaada varovasti keksipohjan päälle. Anna hyytyä ainakin tuntijääkaapissa, ennen vadelmamoussen lisäämistä.

5.  Laita vadelmamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja pieniksi rouhitut vadelmat. Sekoita tasaiseksi ja lisää sokeria makusi mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamoussen joukkoon, samalla vatkaten. Kaada massa valkosuklaamoussen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

6. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti