Ylioppilasjuhlat ja muut valmistujaiset lähestyvät. Nämä ovat kiva pikku lisä kahvipöydän tarjoiluihin, jos haluaa valmistaa itse myös pikkuleipiä. Taikinan voi myös maustaa halutessaan vaniljalla, tai vaikkapa sitruunalla. Ja keskelle silmäksi, tottakai, omaa lempihilloasi 😋
(n. 55 kpl)
200 g voita, huoneenlämpöisenä ja paloiteltuna
275 g vehnäjauhoja
55 g kananmunaa (1 isohko muna)
1,5 tl vaniljasokeri
100 g sokeria
(1 vailjatangon siemenet/ 1/2 sitruunan kuori raastettuna)
1/2rs paistonkestävää vadelma tms. marmeladia
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi,
noin
10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen
lapavatkaimella, tai sähkövatkaimella. Kaavi taikinaa välillä reunoilta
alas, kesken vatkaamisen.
2. Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää
vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla
voimakkaasti sekoittaen. Sekoita ainekset vain sekaisin ja aloita pursottaminen samantien.
3. Pursota kukkatyllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein kuvio, suoraan ylhäältäpäin. Leveys n.3,5-4cm. Kun olet pursottanut kaikki, laita toiseen pursotinpussiin vadelmahilloa ja pursota sitä silmäksi keskelle.
4. Paista
200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat
ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Hillosilmät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan
viileämmässä noin neljä viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti