tiistai 15. toukokuuta 2018

Pätkis-juustokakku


Meillä syötiin Äitienpäivänä tätä ihanaa, suklaista, Pätkis-juustokakkua. Kakun pinnalle tein vielä suklaaganachen, suklaakermaa, sekä aimo läjän suklaakoristeita! Todellinen Äidin herkkukakku kyseessä, siis 😍 

Tätä kakkua on tarjolla myös lauantaina 19.5.2018, kun pidämme Irman ihannekakun Irman kanssa Pop up-kahvilan klo 11-15, täällä Lahdessa, osoitteessa Tiinukatu 1. Tarjolla erilaisia juustokakkuja, suolaisia herkkuja, kylmää juomaa ja toki kaffetta. Tervetuloa! (Ps. vain käteismaksu)


Pohja:
200g suklaakeksejä
50g voita

Täyte:
2,5dl Flora vanillaa
1dl vispikermaa
200g mascarponea
100g Philadelphia tuorejuustoa
2pss Pätkis-biteseja (pussissa)
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
0,5dl vahvaa kahvia

Suklaaganache: 
1dl kermaa
120g tummaa suklaata

Suklaakermaan:
1dl vispikermaa
(+loppu ganache)

1. Hienonna pohjan keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. 

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Sulata sitten toinen pussillinen Pätkiksiä vesihauteessa. Hienonna toinen pussillinen veitsellä pieniksi paloiksi. 

3. Vatkaa täytteen kerma, Flora vanilla, tuorejuusto ja mascarpone keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatetut, sekä hienonnetut Pätkikset. Mausta täyte vaniljasokerilla.

4. Liota liivaatteet kuumaan kahviin ja kaada liivcateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä vähintään viisi tuntia. 

5. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää pilkottu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta suklaata kakun reunoille. Vatkaa sitten 1dl kermaa ja kaada täysin jäähtynyt ganachen loppu sekaan. Pursota suklaakerma sitten ruusukkeiksi kakun pinnalle. Koristele kakku suklaakoristeilla.

2 kommenttia:

  1. Nytpä tiedän mihin käytän ensi kerralla pätkiksiä, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan yhtään pidät Pätkiksistä, niin...

      Poista