lauantai 18. elokuuta 2018

Tuulihatut Aurajuustomoussella


Tuulihatut ovat helppo tarjottava vaikkapa juhliin, sillä ne ovat helppoja valmistaa etukäteen pakastimeen ja paistaa vasta juhlien kynnyksellä. Täyttää nämä voi mielitäytteillään, joko suolaisella, tai makealla. 
Itse kokeilin tehdä vahvasti Aurajuuston makuisia versioita tällä kertaa. Jäin kuitenkin kaipaamaan purutuntumaa, joten ehkä hiukka vähentäisin täytteestä Aurajuuston määrää ja lisäisin hieman vaikka kylmäsavupororouhetta, sekä esimerkiksi hienonnettua ruohosipulia. Milläs sinä täyttäisit nämä herkut? 😋

2,5dl maitoa
2,5dl vettä
160g voita
0,5tl suolaa
240g vehnäjauhoja
7 kananmunaa

Aurajuustomousse:
1/2 pala Auraa
2dl kuohukermaa

1. Mittaa kattilaan vesi, maito, voi ja suola. Kiehauta. Mittaa sillä aikaa kulhoon vehnäjauho ja riko toiseen kulhoon kananmunat.

2. Kun seos kiehuu, lisää vehnäjauhot ja sekoita puulastalla, keskilämmöllä koko ajan sekoittaen seosta n. puoli tuntia. Taikina palaa helposti pohjaan, joten ole varovainen. Taikinasta tulee tiivis pallo.

3. Laita taikina sitten esim. yleiskoneen kulhoon ja sekoita täysillä hetki. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan. Anna vatkautua välissä. Jos näyttää, että taikina "juoksettuu", niin se tasaantuu sekoittaessa.

4. Laita valmis taikina tyllalliseen pursotinpussiin ja pursota pellillille, leivinpaperin päälle pieniä nokareita (koko suunnilleen kolminkertaistuu uunissa). Pakasta tuulihatut tässä vaiheessa, tai paista 200 asteessa n. 20-25minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana!

5. Valmista mousse kuumentamalla kattilassa 0,5dl kermaa. Murustele Aurajusuto sekaan ja sekoittele, jotta Aura sulaa joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vatkaa sitten loppu kerma vaahdoksi ja lisää Aurakerma joukkoon. Vatkaa, kunnes vaahto on sopivan kuohkeaa (lisää halutessasi vaikkapa rouhittua kylmäsavuporoa ja ruohosipulia).


6. Täytä paistetut, jäähtyneet tuulihatut Aurajuustomoussella, tai haluamallasi täytteellä.

6 kommenttia:

  1. Siis, pursottelisin tuulihattuset jollekin alustalle ja sitten raakoina pakkaseen? En ole koskaan pakastanut raakoja tuulihattuja, kypsiä olen, mutta kun ne sulattaa ovat kovin epäkuranttia tavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri niin. Tuulihatut onnistuvat paljon paljon paremmin, kun ovat raakapakastettu. Kuorestakin tulee aivan erilailla rapea niin. Kokeilepa, niin yllätyt ☺️

      Poista
    2. Kokeilutaikina täytyy tehdä piakkoin.

      Poista
    3. Käypä sitten kertomassa, kuinka onnistuit ☺️👍

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta :) Kokeillaan!

    VastaaPoista