sunnuntai 26. elokuuta 2018

Wilhelmiina-pikkuleivät


Wilhelmiina-pikkuleivät ovat helppoja ja nopeita, gluteenittomia herkkuja. Taikina itsessään on jo älyttömän ihanan makuista ja valmiita pikkeleipiä tulee napsittua rasiasta tämän tästä. Reseptin näihin ihanuuksiin löysin joskus taannoin vanhan reseptikirjani välistä. 
Nämä säilyvät rasiassa pari-kolme viikkoa huoneenlämmössä, ellet sitten syö kaikkia kerralla 🙊

400g voita
360g sokeria
70g siirappia
40g kananmunan keltuaista
660g Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoja) 
12g vaniljasokeria
18g soodaa

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, siirappi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon keltuaiset ja vatkaa, kunnes ne ovat sekoittuneet voi-sokeriseokseen kunnolla.

2. Lisää sitten jauhot, joihin olet sekoittanut vaniljasokerin ja soodaan. Anna taikinan vaivautua kunnolla sekaisin.

3. Jaa taikina 75g kokoisiksi palloiksi ja muotoile pellin päälle tangoiksi. Yhdelle pellille mahtuu kolme tankoa.

4. Painele tankoja sitten hieman littanammaksi ja paista uunissa 175 asteessa, noin 15 minuuttia. Leikkaa vinoneliöiksi heti kuumina. Anna jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Wow, this looks so yummy and full of flavor. A nice summer treat for sure, very nicely done! Keep up the recipe shares and have a fantastic rest of your day.
    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your kind words. I will surely continue sharing recipes in future. Since this is my true passion. Have nice day to you too 😘

      Poista