sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Coctailpalat karjalanpiirakasta


Mietin tässä eräänä päivänä suolaisia coctailpaloja ja keksin, että niihin voisi kokeilla tyhjänpanttina kaapissa seisonutta minimuffinssivuokaa. Mutta mitäpä siihen sitten tekisi...hmm...kokeilisinko tehdä karjalanpiirakoista pieniä, suupalan kokoisia sormisyötäviä. Testasin- ja jee! Ne onnistuivat ihan mainiosti ja toimivat todella hyvin tähän tarkoitukseen. Nämä vielä "tuunasin" tuorejuustolla, kylmäsavulohella, tillillä, sekä rosépippurilla 😍 Ja "tuunatahan" voi toki millä vaan, mistä pitää!

Taikina:
1,5dl kylmää vettä
n.2dl vehnäjauhoja
n. 2dl ruisjauhoa
1tl suolaa

Puuro:
1l maitoa
1,5dl puuroriisiä
0,5tl suolaa
nokare voita

2dl maito-voiseosta

1. Keitä maidosta ja puuroriisistä puuro. Mausta se suolalla ja voilla. Anna jäähtyä täysin.

2. Sekoita taikinan ainekset yhteen niin, että taikinasta tulee kiinteä, mutta helposti muovattava taikina.

3. Kaulaa taikinasta ruisjauhojen kanssa todella ohut levy ja ota siitä pyöreällä muotilla (hieman suurempi kuin muffinssipellin kolo) aihioita. 

4. Suihkauta minimuffissipellille vuokasprayta ja painele koloihin taikinaa. Laita taikinakuoppaan nokare riisipuuroa ja tasoita hieman pikkulusikan avulla. 

5. Kun vuoka on täysi, paista paloja 225 asteessa n. 10-12 minuuttia, tai kunnes palat ovat kauniin ruskeita.

6. Dippaa pikkupiiraat kuumassa maito-voiseoksessa pikaisesti kuumina. Anna jäähtyä hetki ja täytä mielesi mukaan.
















































































































































4 kommenttia:

  1. Hyvän idean olet keksinyt, noita pitää joskus syksyn aikana kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Wau, mikä idea! :D Varmasti niin herkullisia pikkusuupaloja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ☺️ Välillä keksii tosi kivojakin juttuja, vaikka "pyörä" jo keksitty onkin 😁

      Poista