tiistai 18. syyskuuta 2018

Siemenkierteet



En juuri koskaan ehdi katsomaan televisiota, mutta eräänä iltana näin mainoksen tästä ihastuttavasta Keijun uutuustuotteesta. Paahdetut siemenet- levitteestä, nimittäin. 

Siemenfriikkinä hain tämän testiin ja kovasti toivoin tämän soveltuvan leipomiseen. No, sopihan se- ja vieläpä erinomaisen hyvin. Levitteen kaveriksi laitoin tuoretta basilikaa, mutta varioidahan voi mielensä mukaan, jollei siitä pidä. Meille näitä tein kasvissosekeitolle kaveriksi...nämä nimittäin valmistuvat hetkessä ja ovat helppotekoisiakin! 😊

(12kpl)

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
1prk Keiju Paahdetut siemenet-levitettä
tuoretta basilikaa
1 kananmuna
(kurpitsan tms. siemeniä)

1. Kauli voitaikina n. 30x40cm levyksi. Levitä purkillinen siemenlevitettä reunoihin saakka lusikan avulla. Hienonna levyn pinnalle halutessasi tuoretta basilikaa, tai muuta yrttiä.

2. Kääri taikina kummaltakin pitkältä sivuilta keskelle asti rullaksi. Leikkaa sitten n.1cm paksuisia siivuja ja muotoile leivinpaperin päälle, uunipellille sydämenmuotoisiksi kierteiksi. 

3. Voitele valmiit kierteet kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi vaikkapa kurpitsansiemeniä. Paista kierteet sitten 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

4 kommenttia:

  1. Mulla on mennyt tuo mainos kokonaan ohi, mutta ehkä mun pitää olla tän sun blogin mainoksen uhri ;) ja koklata tehdä näitä samoja joskus! Sopis varmaan aamupalalle/brunssillekin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan varmasti sopisi. Noitahan voi tuunata vieläpä vaikka juustoraasteellakin ☺️

      Poista
  2. oi oi miten herkullisen näköisiä, pitääpä tänään testata :) ja ihanan helppoa, just mulle sopivaa leivontaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei... Ihanaa nähdä, miten sinä nämä tuunaat 😍

      Poista