Jep. Taas yksi ihana, uusi kakkuvuoka hankittuna "kokoelmiin"- nimittäin Nordic Waren Harvest Leaves.
Vuokaan leivoin ihastuttavan, kevyesti sitruunaisen Ihannekakun, joka toisten kahvikakkujen tapaan paranee vanhetessaan. Alkuperäinen ohje täältä. Suosittelen testaamaan, jos vähänkään pidät sitruunaisista kakuista 👍
1 1/2 dl vettä
200 g voita
4 munaa
5 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste
1. Kiehauta vesi ja lisää voi. Anna kiehua niin kauan, kunnes voi sulaa täysin.
2.Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Raasta hienoksi, yksi hyvin pesty sitruunankuori.
3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kiehuva vesi-voiseos, sitruunan kuoriraaste ja jauhoseos- samalle sekoittaen.
4. Suihkauta vuokaan kevyt kerros vuokasprayta ja kaada taikina n.2.5l vetoiseen kakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa, uunin keskitasossa 45-55 minuuttia. Kumoa kakku heti lämpimänä.
200 g voita
4 munaa
5 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste
1. Kiehauta vesi ja lisää voi. Anna kiehua niin kauan, kunnes voi sulaa täysin.
2.Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Raasta hienoksi, yksi hyvin pesty sitruunankuori.
3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kiehuva vesi-voiseos, sitruunan kuoriraaste ja jauhoseos- samalle sekoittaen.
4. Suihkauta vuokaan kevyt kerros vuokasprayta ja kaada taikina n.2.5l vetoiseen kakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa, uunin keskitasossa 45-55 minuuttia. Kumoa kakku heti lämpimänä.
Ei hyvää päivää - sokeria yli puoli litraa. Onkohan tullut lyöntivirhe ohjeeseen.
VastaaPoistaEikö ihmetytä 200g voita?
PoistaMolemmat, niin sokerin, kuin voinkin määrät ovat aivan oikeat ☺️
PoistaLopputulos oli todella hyvä. Ihanan karamellisoitunut pinta ja makean sokerikakkumainen, hiukan kostea sisus. Käytin tuota samaa vuokaa. 57 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kakun sisälämpötila oli yli 100 astetta.
VastaaPoistaKiva kuulla! 😊👍
Poista