lauantai 13. lokakuuta 2018

Pienet lohipiiraat


Halusin tehdä iltapalaksi pieniä suolaisia piirakoita. En löytänyt pieniä piirakkavuokiani mistään, niin piti soveltaa. Piirakat saivatkin uuden hauskan muodon ja olivat todella helppotekoisia näinkin 😋

(10-12kpl)

Pohja:
400g valmista ruistaikinaa

Täyte:
400g lohta
pala Aura-juustoa
tuoretta tilliä
suolaa ja pippuria

1. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla (halk.n.10cm) aihioita taikinasta.

2. Aseta taikina-aihiolle raaka lohisiivu, tai kaksi. Ripottele lohen pinnalle hieman suolaa ja pippuria, sekä tuoretta tilliä. Laita sitten lohisiivun väleihin kunnon palat Aura-juustoa.

3. Kostuta aihion reunaa kevyesti vedellä. Nosta reuna ylös ja nipistele kasaan tiukasti niin, että täyte jää reilusti näkyviin.

4. Paista piiraat 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Nauti vielä hieman lämpöisinä.

2 kommenttia: