lauantai 17. marraskuuta 2018

Kanelinen Crème brûlée


Crème brûlée on yksi lemppari jälkiruoistani. Siitä saa varioitua kaikenlaista, mutta nyt kokeilin tehdä pikkujouluaikaan sopivan, maustamalla sen kanelilla. Ceylonin kanelilla siihen saa kivan, lempeän kanelisen jälkimaun ja sitä löytyy ainakin suurempien markettien maustehyllystä.Jollet kuitenkaan välitä kanelista, niin voit korvata kanelin vaikkapa vaniljatangolla.

(6-8 annosta) 

5dl kuohukermaa
1,25dl maitoa
30g Ceylonin kanelia murskattuna
1,25dl maitoa

100g sokeria
160g kananmunan keltuaista

1. Kiehauta maito, kerma ja murskattu kaneli kattilassa. Anna kanelin infusoitua n.15 minuuttia. Siivilöi seos ja lisää toinen erä maitoa. 

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevesti vaahdoksi ja kaada kuuma kermaseos joukkoon, samalla varovasti sekoittaen, ettei pinnalle muodostuisi vaahtoa. Siivilöi valmis massa vuokiin.

3. Laita vuoat korkeareunaiseen paistoastiaan, niin, että saat astiaan lämmintä vettä Crème brûlée-vuokien puoleen väliin asti. Laita vuoka uuniin ja paista 190 asteessa n. 35-40 minuuttia, tai kunnes massa on jähmettynyt jonkin verran. Pinnasta tulee myös kauniin ruskea. Jäähdytä ja laita sitten jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

4. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja tohota kaasupolttimella pinta rapeaksi juuri ennen tarjoilua,

2 kommenttia: