sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Kuningatar-rahkakakku


Valion maustettu rahka- kuningatar, on palannut kauppoihin. Se on valmiiksi maustetuista rahkoista oma lempparini. Tein siitä aika simppelin kakun ihan vain sunnuntaikahville kaveriksi. Koristelin mm.suklaavalumalla, sekä tuoreilla vadelmilla.

Pohja:
50g voita
175g kaurakeksejä

Täyte:
7dl vispikermaa
2prk (400g) Valion Kuningatar-rahkaa
175g pakastevadelmaa murusteltuna
1,5dl pakastemustikoita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
12 liivatetta
tilkka vettä

Tummasuklaaganache:
150g kermaa
150g tummaa suklaata

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (20cm, kork.10cm) pohjalle. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja rahka keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon murusteltu pakastevadelma, sekä mustikat. Mausta sokereilla. 

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä (n.3rkl) ja liota liotetut, puristellut liivatteet kiehuvan veden sekaan. Anna liueta täysin ja kaada liivateseos sitten täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

4. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4-5 tunniksi, mieluiten yön yli.

5. Kiehauta ganachen kerma nopeasti kattilassa. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. 

6. Irroita kakku vuosta ja valuta suklaaganachea ruokalusikan avulla ensin reunoille niin, että suklaa lähtee valumaan sieltä täältä. Täytä lopuksi kakun pinta vielä ganachella. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja koristele haluamallasi tavalla.

8 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuullostaa hyvältä ! Täytyypä kokeilla

    VastaaPoista
  2. Ganacheshta tuli kyllä paaaljon paksumpaa mitä kuvassa olevalla kakulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta? 🤔 Itse käytin ihan Fazerin tummaa suklaata ja määrät oli grammalleen nuo. Ethän antanut ganachen jäähtyä liikaa?

      Poista
  3. Käytätkö 1,7 vai 2 g liivatteita?

    VastaaPoista