lauantai 9. helmikuuta 2019

Pähkinäinen Omar-juustokakku


Olen jo pitkään miettinyt Omar-juustokakun tekoa, kun näin sen joskus täällä. En ole koskaan aiemmin kokeillut myöskään tehdä itse keksejä juustokakun pohjaan. Nyt ajattelin, että hasselpähkinän maku sopisi hyvin Omariin, niin tällä kertaa tein pohjan keksit itse. Kakusta tuli aivan mie-let-tö-män herkullinen- ehkä taas yksi omista lempikakuistani. Pohjan keksit voi toki korvata halutessaan vaikkapa Digestiveillä.

Keksit pohjaan:
250g voita
187g sokeria
45g kananmunan valkuaista
125g hasselpähkinäjauhetta
300g vehnäjauhoja
0,5tl vaniljasokeria
0,5tl kanelia

Keksipohjaan:
200g hienonnettuja pähkinäkeksejä
70g voita

Täyte:
2dl vispikermaa+ 1pss Omar-karkkeja
3,5dl vispikermaa
300g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
8 liivatetta

Pinnalle:
1 tuubi Ohoj- Salted caramel kinuskikastiketta
0,5dl vispikermaa
4 liivatetta

1. Vaahdota keksien voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää valkuaiset samalla sekoittaen. Lisää loput ainekset lopuksi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pursota taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja ja paista ne 200 asteessa, n.8-9 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä täysin. 

2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseos (24cm halk) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta. Laita vuoka jääkaappiin.

3. Kiehauta 2dl kermaa ja anna Omareiden liueta kerman joukkoon täysin. Anna jäähtyä.

4. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa Omar-kerma vaahdoksi. Vatkaa myös 3,5dl kermaa vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sekä Omar-vaahto joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
Kiehauta kattilassa tilkka vettä (n.3rkl) vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos sitten täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, keksipohjan päälle ja anna hyytyä sitten jääkaapissa tunti-pari.

5. Laita kinuskikiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää joukkoon kinuski ja sekoita varovasti tasaiseksi niin, ettei kiilteeseen tulisi kuplia. Kaada kinuskikiille kakun päälle ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

  1. Tarttuuko tuo kinuski kakkulapioon, kuten itse keitellyt kinuskit tuppaavat tarttumaan?

    VastaaPoista
  2. Voi kun näyttää herkulliselta! Taas yksi ihana kakku, jota pitää saada kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tulee reseptille käyttöä ☺️

      Poista