tiistai 23. huhtikuuta 2019

Suklaa-herukkajuustokakku


Pääsiäisenä oli niin hurjan kivat ilmat, etten viitsinyt sisällä juurikaan sisällä leivoskella, vaan keskityin pihahommiin. Leivoin kuitenkin yhdestä lempisuklaastani juustokakun pikaisesti. Mousse oli lempeän kinuskinen, niin laitoin kakkuun herukkasekoitusta kirpsakkuutta ja rakennetta tuomaan. Tästä tuli kyllä ihan herkullinen kokeilu 😋 

Pohja:
200g Digestivejä
70g voita

Suklaamousse:
8dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
300g Callebaut Gold- suklaata (myös valko,-tai tummasuklaa käy hyvin!)
3rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
8 liivatetta
tilkka vettä
1pss Pirkan kotimainen herukkasekoitusta

1. Hienonna keksit ja sekoita ne keskenään voisulan kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti.Suihkauta vuoan reunaan kevysesti vuokasprayta.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sitten suklaasula, tuorejuusto ja sokerit keskenään. 

3. Sekoita kermavaahto, sekä suklaa-tuorejuustoseos keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi. Kiehauta kattilassa sitten tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos suklaamoussen joukkoon samalla sekoittaen. 

4. Kaada 1/3 moussesta vuokaan. Ripoittele jäiset herukat sitten tasaiseksi kerrokseksi moussen pinnalle. Kaada loppu mousse vuokaan ja tasoita pinta. Sitten voit lusikan varren avulla tehdä kakun pintaan spiraalin, jos tahdot. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi- mieluiten yön yli.

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. 

3 kommenttia:

  1. Nyt kaipaisi viimehetken vinkkiä vapun suolaisesta tarjottavasta, jonka voisi tehdä etukäteen jääkaappiin
    valmiiksi.
    Tsemppiä opintojen parissa ja iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko jo testannut hyydytettävän lohikakun? Se on todellatodella herkullista ja sopisi kivasti vappubrunssille. Mukavaa vappua Sinulle! :)

      Poista
  2. Laitetaan lohikakku varsinaiseksi varasuunnitelmaksi vappua ajatellen. Kiitos vinkistä ja Iloista vappua myös sinulle.

    VastaaPoista