torstai 4. huhtikuuta 2019

Helpot vehnäsämpylät


Vehnäsämpylät ovat tosi herkullisia vielä hieman lämpöisinä. Pieni sipaisu voita pintaan ja ehkäpä yksi juustosiivu. Minä tein nämä meille eilen iltapalaksi, kun halusimme jotakin lämmintä leipää. Nämä sämpylät valmistuivat lähes itsestään ja olivat todella helppotekoisia. 

(n.20kpl)

25g hiivaa
3dl kädenlämpöistä vettä
1tl suolaa
1tl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä

1. Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, jauhot ja suola. Kaada joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi, sekä oliiviöljy. Vaivaa taikinaa n. 12 minuuttia taikinakoukulla niin, että taikina on pallona koukunympärillä ja kulhon reunat puhtaat. Anna taikinan levätä sitten vartti kulhossaan.

2. Kaada taikina leivonta-alustalle ja muotoile pötköksi. Leikkaa taikinasta 80g:sia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Voit ripoitella pinnalle myös jauhoja. Anna sämpylöiden kohota sitten liinan alla n. tunti ja paista sämpylät 225 asteessa n. 8-10 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

4 kommenttia:

  1. Nyt tuli kyllä ihanan pehmeät sämpylät tällä ohjeella! Kiitos kaikista muistakin resepteistä. Pullaa en enää millään muulla ohjeella ole tehnyt aikoihin kuin sinun reseptilläsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! ❤️ Tulee hyvä mieli näistä onnistumisistanne!

      Poista
  2. Kuinka paljon asteita pitää olla kirtoilmauunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei ja harmitus! Tästä viestistä ei ole tullut ilmoitusta lainkaan, niin en ole valitettavasti huomannut vastata sinulle 🫤 Mutta kiertoilmassa -30 astetta vähemmän, eli n. 195 asteessa.

      Poista