torstai 24. lokakuuta 2019

Oreo-valkosuklaajuustokakku



Tein muutama viikko sitten töissä asiakkaan toiveesta Oreo-valkosuklaajuustokakun. Maistettuani kakkumassaa, päätin, että tätä on saatava itsekin, vaikken edes erityisemmin pidä Oreoista! 
Pinnalle kakkuun tein tummasta suklaasta valuman, tasapainottamaan makeutta. Koristeluun käytin myös kermavaahtoa, Oreoita, suklaapalloja, sekä hauskoja viirikoristeita.
Kakusta tuli herrrkullinen! 😛
.
Pohja:
200g Oreo-keksejä
40g voita

Täyte:
6dl vispikermaa
250g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
200g valkosuklaata
200g Oreo-keksejä
6 liivatetta
tilkka vettä

1. Hienonna Oreot ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm.) pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon karkeaksi hienonnetut Oreot. Tarkista, että täyte on tarpeeksi löysää- kakun reunoista ja pinnasta tulee näin tasainen.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytemassan joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Tumma suklaaganache:
200g kermaa
200g tummaa suklaata

Ganachen voit valmistaa näin:

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan suklaa hetki rauhassa ja sekoita sitten tasaiseksi. Jos suklaa meinaa jäädä kökkäreiseksi, niin lämmitä seosta varovasti hellalla. 
Anna ganachen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja valuta sitä ensin kakun reunoille "valumiksi" ja täytä sitten keskusta. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä ja koristele hetken päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti