sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Täytetyt voitaikinasarvet


Voitaikinasarvet ovat nopea ja helppo vierasvara, jota voi varioida jääkaapin sisällön mukaan. Minulla oli jäänyt pari pakettia voitaikinaa ja piti saada jotakin nopeaa kahvipöytään, niin tein kaikista sarvia ja toiset täytin kylmäsavuporolla ja toiset kermalla ja mansikkahillolla 😋 Kummatkin olivat todella herkullisia!

2pkt voitaikinalevyjä

Porotäyte:
150g kylmäsavupororouhetta
200g paprika-chilituorejuustoa
200g ranskankermaa
1 punainen paprika
hienonnettua lehtipersiljaa

1. Suihkauta sarvimuotit kevyesti vuokaspraylla.

2. Leikkaa täysin sulaneet voitaikinalevy sitten pizzapyörällä pitkittäin kolmeen osaan.

3. Venytä taikinasoiroa niin pitkäksi, kun se helposti katkeamatta venyy. Voitele taikinasoiron alareuna kananmunalla kevyesti. 

4. Kieputa taikinaa sarvimuotin ympäri alhaalta aloittaen niin, että taikinan reunat tulevat päällekkäin niin, että kananmuna liimaa saumakohdat yhteen.

5. Voitele sarvet lopuksi kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä ja irroita tötteröt sarvista.


6. Hienonna ja sekoita porotäytteen ainekset keskenään ja täytä suolaiset sarvet.

7. Vatkaa makeiden sarvien täytteeksi kermaa. Täytä sarvet mansikkahillolla ja kermavaahdolla. 

 

 Ps. Jollet omista sarvimuotteja- voit askarrella sellaiset myös foliosta. Tai voit tilata sellaiset esim. täältä!

4 kommenttia:

  1. Kiitos! Tulipa juuri oikeaan aikaan tämä postaus:) Ihanan herkullisen näköisiä nämä.

    VastaaPoista
  2. Voiko sarvet tehdä edellisenä päivänä, ja täyttää sitten tarjoilupäivänä? Miten sarvet kannattaa säilyttää, jos tekee etukäteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa säilyttää kannellisessa rasiassa, jääkaapissa. Lämmitä vaikka ihan pikku hetki ennen täyttöä, että eivät ole täysin jääkaappikylmiä 😊

      Poista