tiistai 31. joulukuuta 2019

Snickers-juustokakku


Tänä vuonna on vapaa-ajalla tullut leivottua hirmuisen vähän,sillä töissä olen saanut leipoa yllin kyllin. Hankaluutta tähän reseptien postaamiseen tuo myös tämä älytön pimeys
Leipomuksia on hirvittävän hankalaa kuvata ilman päivänvaloa.  Tämä vuosi muuten tuokin tullessaan uusia tuulia, sillä aloitan uudessa työssä parin viikon kuluttua,- leipomishommissa siis, edelleenkin.

Leivoin meille tämän päivän herkuksi Snickers-juustokakun ja sen myöta haluan toivottaa teille oikein hyvää uutta vuotta 2020! Tuokoon se mukanaan onnea ja iloa! 💓 Kiitos, että olet jaksanut seurailla blogiani tänäkin vuonna!

Pohja:
180g Bastogne-keksejä
65g voita
2 Snickers-patukkaa

Täyte:
6dl vispikermaa
250g Nutellaa 
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 Snickers-patukkaa
2tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
7 liivatetta
tilkka vettä

Kinuskikiille:
2dl kuohukermaa
1 2/3dl fariinisokeria
ripaus suolaa
2 liivatetta

Koristeluun esim.:
kermavaahtoa
Snickers-murua
esim. suklaakoristeita

1. Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos (halk.20cm) irtopohjavuoan pohjalle ja ja hieman myös reunoille. Hienonna Snickersit pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ruiskauta sitten kevyesti vuokasprayta vuoan reunoille.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, Nutella ja tuorejuusto keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rouhittu Snickers ja mausta sokereilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet.  Kaada kakkumassa sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Anna hyytyä kymässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. 

3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa kermaa ja fariinisokeria 2-3minuuttia. Lisää joukkoon sitten liotetut, puristellut liivatteet ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä 1-2 tuntia jääkaapissa.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti