sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Vadelma-ruusujuustokakku


Blogissa on ollut hieman hiljaisempaa, kun palasin lomautukselta takaisin "sorvin" ääreen kuukausi sitten. Vihdoinkin inspiroiduin tekemään myös tänne uuden reseptin, johon sain idean tällä kertaa vaaleanpunaisista ruusuista, joiden kandeerausta halusin testata. Vadelma ja ruusu on ollut yksi lempparimauistani macarons-leivosten täytteenä, mutta nyt testasin juustokakkua tällä yhdistelmällä- ja sehän toimi myös! Tästä tuli ihastuttavan marjainen kesäkakku, jossa on lempeän ruusuinen jälkimaku 🌹

Pohja:
175g Digestivejä
55g voita

Täyte:
7dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria 
300g kotimaista pakastevadelmaa sulatettuna
3rkl ruusuvettä
12 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun esim.:
tuoreita vadelmia
kandeerattuja ruusun terälehtiä
sokerihelmiä

1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle tiiviisti. Suihkauta vuoan reunalle kevyt kerros vuokasprauta.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma ja tuorejuusto keskenään kevyeksi vaahdoksi  (Huom! Kun massa on löysä, niin reunasta tulee siisti). Lisää joukkoon sulatetut vadelmat ja sekoita. Mausta seos sitten sokereilla ja lisää lopuksi ruusuvesi. Sekoita ja maista- lisää tarvittaessa sokeria ja ruusuvettä.

3. Kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytemassan joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten vuokaan varovasti, keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja korsistele haluamallasi tavalla. Itse kandeerasin ruusun terälehtiä, eli sivelin niille kananmunan valkuaista ja peitin ne hetkeksi hienoon sokeriin. Sitten annoin lehtien kuivahtaa kakun hyytymisen ajan.

2 kommenttia:

  1. Vadelmakakun ohje kuvalla näyttää niin hyvälle, että kakkua on tehtävä kun sille on sopiva aika- ja tilaisuus.
    Mistä saan kakkuun ruusuvettä- ja ruusun terälehtiä?

    VastaaPoista
  2. Voi, kuinka kiva juttu, että reseptille tulee käyttöä 😊 Ruusuvettä ostin ihan paikallisesta Citymarketista, leivontatarvikehyllystä. Merkki oli Steenbergsin. Ruusut ovat ikävä kyllä myös ihan sittarin ruusuja. Harmi, ettei luomuruusua saa juuri mistään, joka olisi turvallisempaa käyttää 😔

    VastaaPoista