sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Suolaiset korvapuustit


Mikä maistuisikaan raikkaana pakkaspäivänä paremmin, kuin lämmin korvapuusti kuuman kaakoan kaverina? Teki mieli kuitenkin kokeilla jotakin suolaista herkkua, niin tuunasin korvapuustit suolaisiksi versioiksi. Nämä menivätkin kivasti välipalana, sekä iltapalalla, hieman lämmitettyinä. Voi slurps! 
Väliinhän voisi yhtä hyvin laittaa vaikkapa tuorejuustoa, paprikakuutioita, sekä kinkkurouhetta 😊 Milläs sinä tuunaisit nämä puustit?
 
Taikina:
25g hiivaa
3dl kädenlämpöistä vettä
1tl suolaa
1tl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä
 
Täytteeksi:
1rs Keiju Rouhitut pähkinät-levitettä 
1pkt fetaa
n.100g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
tuoretta basilikaa

Voiteluun:
100g voita
1 valkosipulin kynsi


1. Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, jauhot ja suola. Kaada joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi, sekä oliiviöljy. Vaivaa taikinaa n. 12 minuuttia taikinakoukulla niin, että taikina on pallona koukun ympärillä ja kulhon reunat puhtaat. Anna taikinan levätä sitten vartti kulhossaan.
 
2. Kauli taikina suurehkoksi levyksi ja levitä pinnalle Keijun levite. Murskaa feta sitten murusiksi ja ripoittele levitteen päälle. Levitä lopuksi aurinkokuivatuntomaatin suikaleet ja nypitty basilika.

3. Kääri levy rullaksi korvapuustien tapaan ja leikkaa paloiksi. Paina keskeltä korvapuustien tapaan ja laita pellillle kohoamaan, liinan alle puoleksi tunniksi. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

4. Sulata voi kattilassa ja murskaa sekaan valkosipulin kynsi. Voitele kuumat puustit valkosipulivoilla ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Suolaiset leivonnaiset maistuvat tässä residenssissä makeita paremmin. Suolaiset korvapuustit puolustavat nyt paikkaansa.
    Mitähän siitä joululta pakkaseen jääneestä piparitaikinasta jatkojalostaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. Paista levynä ja murustele vaikkapa rocky roadiin. Kohtahan on toki runeberginpäiväkin, niin ne voi käyttää myös torttuihin 😋 Nää ovat valtavan hyviä:
      http://kakkuviikari.blogspot.com/2016/01/runebergin-tortut.html?m=1

      Poista