keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Tomaatti-fetapasteijat

 
 
Teki mieli jotakin pientä, suolaista herkkua, niin tekaisin iltapalaksi pieniä kasvispasteijoita. Pasteijoiden täytteessä pitää olla mielestäni paljon makua, kun sitä tulee näihin taikinaan suhteessa melko vähän. Oletko muuten maistanut aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja? Ne ovat hurjan herkullisia ja sopivat moneen- näidenkin täytteestä tuli lopulta oikein maukasta ja nämä "imuroitiinkin" hetkessä pöydästä  😋

(n.12 kpl)

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
 
Täyte:
murennettua fetajuustoa
1prk aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Oreganoa, mustapippuria ja valkosipulisuolaa
 
Pinnalle:
voiteluun kananmuna
unikonsiemeniä

1. Murenna feta kulhoon. Sekoita joukkoon valutetut, aurinkokuivatut kirsikkatomaatit. Hienonna sekaan reilusti tuoretta basilikaa. Mausta seos suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja oreganolla.

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n.35x40cm). Ota pyöreällä stanssilla aihoita taikinasta. Voitele puolet aihioista kananmunalla. Aseta voideltujen aihioiden keskelle reilu kasa täytettä. Paina sitten voitelematon aihio kanneksi ja "liimaa" kananmunalla kiinni.

3. Voitele pasteijat lopuksi kananmunalla ja ripoittele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa n. 7-8 minuuttia, tai kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti