maanantai 3. toukokuuta 2021

Kardemummakakku


Tätä kardemummakakkua teen tämän tästä, sillä tämä on makuuni täydellinen kahvikakku. Kakku on ihanan kostea ja maistuu reilusti kardemummaiselta. Tähän taikinaan on helppoa upottaa vanhentunut piimä, tai vaikkapa kermaviili kerman sijasta. Testaa ja ihastu...ei, vaan rakastu 😍

3 munaa
4,5 dl sokeria
3,75 dl kermaa
2,25 dl sulatettua voita
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
1,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

 

1. Yhdistä vehnäjauho, sooda. leivinjauhe, suola ja kardemumma keskenään.

2. Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla, tai lusikalla. Älä vatkaa.

3. Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.

4. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla tasaiseksi taikinaksi.

5. Suihkauta vuoan pinnalle (2,5lvuoka) vuokasprayta. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n.50min.

6. Koristele halutessasi tomusokerilla ja haluamillasi koristeilla.

2 kommenttia:

  1. Tein gluteiinittomana tämän kakun tänään.
    Tuli aivan ihana! Kukaan ei edes arvannut, että oli gluteiiniton.😋🥮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että onnistuu hyvin gluteenittomanakin 👍☺️

      Poista