sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Punajuuri-focaccia

 

Teki hirmuisesti mieli napostella iltapalaksi jotakin hyvää, suolaista herkkua. Ensimmäiseksi mieleen tuli focaccia ja sen kaveriksi HUMMUSTA. En kuitenkaan halunnut tehdä ihan perinteistä focacciaa, vaan ajattelin tuunata sitä hieman. Menin tällä kertaa helpoimman kautta ja ostin valmiin punajuuri-perunasoseen. Leivästä tulikin ihan mielettömän herkullista ja hummus sopi sen kaveriksi mainiosti  Soseessa oleva peruna teki leivästä ehkä vielä normaaliakin pehmoisempaa...Nyt vain vatsan viereen köllimään...😴

Taikina:

500g punajuuri-perunasosetta (Pirkka)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

Oliiviöljyä 
sormisuolaa
kirsikkatomaatteja
Aurajuustoa murusteltuna
rosmariinia
 
1. Lämmitä punajuurisose mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada sose sitten yleiskoneen kulhoon. Murustele hiiva joukkoon

2. Lisää sekaan vehnäjauhot, suola ja öljy.

3. Vaivaa taikinaa n.10-12 minuuttia yleiskoneella. Taikina jää suht´löysäksi.

4. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota n.20 min.

5. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele paperi oliiviöljyllä. Levitä taikina sitten öljytyn paperin päälle vuokaan.

6. Anna taikinan kohota vielä n.20 min liinan alla.

7. Voitele pinta reilusti oliiviöljyllä ja koristele leivän pinta tomaateilla, Auramurulla ja rosmariinilla. Viimeistele pinta ripoittelemalla päälle sormisuolaa.

8. Paista 210°C:ssa n. 25 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

9. Voitele kuuma leipä oliiviöljyllä.

10. Anna leivän jäähtyä hieman ja nauti esimerkiksi hummuksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti