lauantai 14. elokuuta 2021

Herukkainen ricottapiirakka


Nyt tuli leipaistua yhteistyössä Martinexin kanssa sellainen makea piirakka, että oi että! 😍 Rakastan herukoita aivan valtavasti, mutta harvemmin niistä tulee leivottua kuitenkaan mitään. Nyt yhdistin ihastuttavaa ricottajuustoa ja herukoita tähän mahtavan makuiseen piirakkaan. Voit hyvin käyttää herukoiden tilalla esim. puolukoita.

Tämän piirakan leivoin lempivuokaani, nimittäin Martinexin suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan, eli TÄHÄN. Saat muuten 25.11.2021 heidän verkkokaupastaan https://www.martinex.fi/ -20% alennuksen, koodilla BAKING20. 

Tällä vuoalla saa leivottua ihastuttavia makeita, sekä suolaisia piirakoita, jotka saa nostettua tästä kauniisti tarjolle, ilman vuokaa, kauniille vadille. Nyt voin siis suositella teille lämpimästi niin tätä piirakkaa, kuin tuota mahtavaa vuokaakin! 💓


 

Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna

Täyte:
250g Ricottaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3-4dl herukoita

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valmista täyte sekoittamalla ricotta, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan. Ripoittele täytteen pinnalle herukoita.

3. Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n. 45-50 minuuttia. Nauti piirakka hyvin jäähtyneenä,  vaikkapa vaniljajäätelön kera!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti