keskiviikko 4. elokuuta 2021

Suklaakuppikakut


Teki ihan hirveästi mieli leipoa todella suklaisia kuppikakkuja- ei niinkään edes syödä niitä.Taidan olla tulossa kipeäksi?!? Tuo pelkkä suklaamuffinssi tuossa alla, on mielettömän mehevä ihan sellaisenaan, eikä välttämättä kaipaisi edes tuota kuorrutetta, mutta...onhan se nyt hitsin hyvää kuorrutteen kera 😍
Tähän pinnalle sopisi kivasti myös nyt sesongissa olevat villivadelmat, tai vaikkapa mustaherukat. NAMM!
 
(12kpl)
Muffinssit:
100 g voita      
2,5 dl sokeria
2 kpl munaa     
1 dl maitoa    
4 dl vehnäjauhoja    
1 dl kaakaojauhetta    
2 tl vaniliinisokeria    
2 tl leivinjauhetta    
0,5 tl suolaa    
100 g tummaa suklaata

Kuorrute:
100g tummaa suklaata
100g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
3dl vispikermaa


1. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan ja lisää joukkoon lopuksi maito.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen.

3. Rouhi tumma suklaa ja lisää taikinan joukkoon kevyesti käännellen.

4. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin (täytä noin 2/3)  ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia muffinssipellillä. Anna jäähtyä.

5. Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa mikrossa 30sek. kerrallaan ja sekoittele välissä. Lisää sulaneen suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten löysäksi vatkattu, sokereilla maustettu kermavaahto kolmessa erässä suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi ja pursota kuppikakkujen pinnalle. Koristele kuppikakut haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti