sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Churrot

 

Noniin. Olen täällä ennenkin maininnut, että voisin elää churroilla, eli näillä espanjalaisilla munkkitangoilla. Näitä dipataan lämpiminä tuollaiseen paksuhkoon suklaakastikkeeseen ja nämä ovat ihan syntisen hyvä yhdistelmä keskenään! 

Teen churroja melkoisen usein, mutta nyt oli erityisen hyvä "syy", kun vappukin on lähestymässä.... 🙈 Kokeilin nyt Vinesh Johnyn reseptiä näihin tällä kertaa ja näistä tuli vielä entistäkin rapeampia ja maistuvampia, mitä toisella reseptilläni! Nämä tehdään siis ennalta jo pakastimeen ja paistetaan lähes jäisinä.

Halutessasi voit maustaa taikinaa hippusella muskottipähkinää ja kanelia. Lopuksi nämä herkut pyöritellään vielä kaneli-sokeriseoksessa. 

 
320g vettä
20g voita
8g suolaa
15g sokeria 
250g vehnäjauhoja
80g kananmunia
(hippunen kanelia ja/tai muskottipähkinää)
 
paistamiseen rypsiöljyä
kaneli-sokeriseosta
 
Suklaakastike:
100g kermaa
70g tummaa suklaata
 
1. Kiehauta kattilassa kastikkeen kerma. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele tasaiseksi.
 
2. Kiehauta kattilassa vesi, voi, suola ja sokeri. Kun vesi on kiehunut hetken, lisää jauhot nopeasti sekoittaen (ja halutessasi mausteet). Voit varmistaa, että taikinasta tulee tasainen, laittamalla sen yleiskoneen kulhoon ja sekoittamalla lapavatkaimella taikinaa hetken. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. 

3. Laita massa pursotinpussiin ja pursoita leivinpaperin päälle ohuella, tähtikuvioisella tyllalla. Pakasta taikinatangot.

4. Leikkaa jäätyneistä tangoista tasamittaisia pätkiä ja paista 175 asteisessa rypsiöljyssä kullan ruskeiksi, välillä tankoja käännellen.

5. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja nauti lämpimään suklaakastikkeeseen dipaten.


8 kommenttia:

  1. Hei! Onkohan nuo määrät ihan oikein, kun minun taikinasta tuli todella kova, ei millään lailla pursotettava.🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Määrät ovat ihan oikein. Mitähän siinä on tapahtunut, kun minulla taikina oli oikein hienosti pursottuvaa 🙄 Tämä samainen resepti löytyy myös Vinesh Johnyn Instagramista- siellä myös samat määrät yms., kun vielä tarkistin, etten ole itse kirjoittanut mitään väärin.

      Poista
  2. No nyt näin minäkin, millaisia ovat churrot. Hyvältä näyttää. Meillä on naapurissa pieni espanjanvesikoiran pentu, jonka nimi on Churro. Sekin on suklaassa uitettu, kun on ihan suklaan värinen. Ja niiiin suloinen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana nimi annettu koirulille! Mukavaa vappua 🎈

      Poista
  3. Hei. Paljon paistoaika n

    VastaaPoista
  4. Onkohan kakkuviikarilta vispilä joutunut hukkaan tai nostettu naulaan.
    Jospa tänne vielä ilmestyisi uusia herkkuohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pientä" kesälomaa ja karanneen inspiraation metsästystä vain. Tulossa kuitenkin varmasti jotakin piakkoin ☺️ Mukavaa, jotta kaipaillaan ❤️

      Poista