tiistai 19. huhtikuuta 2022

Suklaanougat- kuppikakut

Näin jo kauan sitten, että Salliselta oli tullut kauppoihin Nougatia- ja se, jos mikä- on hyvää!  😋 Halusin leipoa jotakin suklaista ja pähkinäistä, joihin upottaa tuota herkkua (tämä ei muuten ole mikään maksettu mainos 😁 ). 

Näistä kuppikakuista tuli herkullisia, varsinkin, kun saivat hieman lämmetä pöydällä ennen tarjoilua. Nougat oli ihanan pähkinäistä ja tämä yhdistelmä toimi muutenkin niin hyvin, kuin olin ajatellutkin 😍 Testaapa sinäkin!

Huom! Aloita kuorrutteen valmistus mielellään jo edellisenä päivänä...

10kpl

Muffinssit: 
2dl sokeria
2 kananmunaa 
100g voita
1dl maitoa
3,5dl vehnäjauhoja
n.80g rouhittua pekaanipähkinää
1,5 tl leivinjauhetta
n.80g rouhittua tummaa suklaata
75g Nougatia

Kuorrutus:
2dl vispikermaa
225g Nougatia
265g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
 
1. Kuumenna kuorrutteen kerma kattilassa ja sulata siihen 1,5 Nougat-patukkaa paloiteltuna. Anna liueta täysin ja jäähdytä jääkaappikylmäksi. Paloittele sitten loppu puolikas Nougat-patukka kymmeneen pieneen palaan.

2. Sekoita muffinssien kananmunat ja sokeri sekaisin. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Lisää joukkoon vehnäjauho, leivinjauhe, rouhitut pähkinät, sekä hienonnettu tumma suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin, muffinssipellille.

3.  Painele muffinssitaikinan keskelle pala Nougatia. Paista muffinssit sitten 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä.

4, Vatkaa jäähtynyt kuorrute sähkövatkaimella "auki" ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pursottele ruusukkeiksi muffinssien pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti