tiistai 28. heinäkuuta 2015
Mustikkaleivokset
Alkaa olla parasta mustikka-aikaa, joten kaikki mustikkaiset leivonnaiset ovat toki nyt ajankohtaisia. Minttu ja mustikka on yllättävä makupari, mutta sopivat toisiinsa. Kuva puhukoot puolestaan....:p
6–8 annosta
1 pieni pkt (170 g) dominokeksejä
25 g sulatettua voita
Täyte:
200 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 limetin raastettu kuori
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
2–3 dl mustikoita
mintunlehtiä koristeluun
1.Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pussissa kaulimella painelemalla.
2.Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja piirakkavuoan (halkaisija 18–20 senttiä) pohjalle ja reunoille.
3.Sekoita ranskankerma ja fariinisokeri kulhossa. Nostele joukkoon kuohkeaksi vaahdoksi vatkattu kuohukerma.
4.Mausta limetin raastetulla kuorella ja hienonnetulla tuoreella mintulla.
Lusikoi seos keksimurupohjan päälle. Nostele päälle tuoreita mustikoita.
5.Koristele mintunlehdillä. Anna maustua viileässä vähintään vartin ajan ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ja kuulostaa hyvältä :) Fariinisokeri tuo varmasti mukavasti makua täytteeseen :)
VastaaPoistaKiitos. Tuli vähän erilaisia, kun yleensä olen laittanut vain kermarahkaa :p
PoistaNam ihania leivoksia! :)
VastaaPoistaKiitos, Annis! :) Pitäisi päästä poimimaan lisää piakkoin...
Poista