tiistai 28. heinäkuuta 2015

Mustikkaleivokset


                                                      Alkaa olla parasta mustikka-aikaa, joten kaikki mustikkaiset leivonnaiset ovat toki nyt ajankohtaisia. Minttu ja mustikka on yllättävä makupari, mutta sopivat toisiinsa. Kuva puhukoot puolestaan....:p
   
6–8 annosta

1 pieni pkt (170 g) dominokeksejä
25 g sulatettua voita
 



Täyte:
200 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 limetin raastettu kuori
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
2–3 dl mustikoita
mintunlehtiä koristeluun
 



1.Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pussissa kaulimella painelemalla.


2.Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja piirakkavuoan (halkaisija 18–20 senttiä) pohjalle ja reunoille.


3.Sekoita ranskankerma ja fariinisokeri kulhossa. Nostele joukkoon kuohkeaksi vaahdoksi vatkattu kuohukerma.


4.Mausta limetin raastetulla kuorella ja hienonnetulla tuoreella mintulla.
Lusikoi seos keksimurupohjan päälle. Nostele päälle tuoreita mustikoita.

5.Koristele mintunlehdillä. Anna maustua viileässä vähintään vartin ajan ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä :) Fariinisokeri tuo varmasti mukavasti makua täytteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuli vähän erilaisia, kun yleensä olen laittanut vain kermarahkaa :p

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, Annis! :) Pitäisi päästä poimimaan lisää piakkoin...

      Poista