torstai 23. heinäkuuta 2015

Merellinen piirakka


Teki mieli kokeilla piirakkaa, johon saa laittaa kaikenlaisia mereneläviä :) Tämä onnistui kyllä yli odotusten, nimittäin tästä tuli jär-jet-tö-män hyvää :p Vieraatkin kehuivat kovasti ja piirakka hupenikin vauhdilla. Tätä tehdään kyllä toistekin...ehkäpä jo viikonloppuna :D

Muistathan osallistua arvontaan täällä.


1 valmis piirakkataikina

1 prk ranskankermaa
1 rs Créme bonjour valkosipulia
2 kananmunaa
1 ps juustoraastetta
1 nippu tilliä

150 g kylmäsavulohta
190g savustettuja simpukoita öljyssä (Pirkka)
180 g katkarapuja

1. Painele sulanut piirakkataikina irtopohjavuoan (halk.24cm.) pohjalle ja reunoille, lähes ylös asti.

2. Sekoita munat, ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin. Lisää hienonnettu tilli ja juustoraaste. Kaada seos pohjan päälle.

3. Painele kylmäsavulohi-palat, sulatetut katkaravut ja simpukat juustomassan päälle. Paista sitten 225 asteessa n. 30 min., tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä, tätä pitää kokeilla.
    Mitä valmistaikinaa käytit? simpukat eivät meidän perheelle maistu, ne täytyy vaihtaa johonkin toiseen merelliseen raaka-aineeseen.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin K-Marketista hakemassa tarvikkeet, joten nappasin pakastealtaasta Pirkan piirakkataikinan. Sellaisen, jossa oli 2 levyä. Käytin ne kummatkin tähän. Tämä on ihanaa tänään vielä lämmitettynäkin. Suosittelen kyllä kokeilemaan :)

      Poista