lauantai 11. heinäkuuta 2015

Mansikka-juustotorttu


Nyt on tullut aika nauttia tuoreista mansikoista joka päivä. Ihan vain vaikkapa sen takia, voi leipaista kakkua kahvipöytään. Tämä ihana ja helppo mansikka-juustotorttu on suussa sulava kahvipöydän herkku. Tätä ottaa ensin yhden palan ja sitten toisen...ja...

Tykkäilepä Kakkuviikarin vispailuista myös Facebookissa...:)

Pohja:
200g Digestivejä
75g voita

Täyte:
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei light)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
1rkl limen mehua
2tl limen kuorta 

Päälle:
300-400g tuoreita mansikoita

1. Hienonna keksit ja sekita ne voisulaan. Painele muruseos sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20cm)  ja reunoille tiiviisti.

2. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat ja sokerit sekaisin. Lisää limen kuori,- ja mehu.
Kaada vuokaan murupohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 45.min.

3. Anna pohjan tortun jäähtyä ja irroita se sitten vuoasta. Koristele mansikoilla ja halutessasi kiilteellä. Tarjoile jääkaappi kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti