lauantai 20. syyskuuta 2014

Valkosuklaajuustokakku

Samaisiin ristiäisiin toivottiin valkosuklaajuustokakkua.... :) Tällaisen sain aikaiseksi.


Pohja: 1pkt dominoita/bastogneja ( mietin, että tähän sopisi kaveriksi myös Daim-muru)
           30g voita

Täyte: 2dl kuohukermaa
           200g Viola- maustamatonta tuorejuustoa
           170g sulatettua valkosuklaata
           2 kananmunan valkuaista
           1tl vaniljasokeria
           1tl vaniljatahnaa (tätä saa ainakin P&S:stä)
           8 liivatetta
           2rkl Amarettoa (vesikin käy;))

Koristeluun: esim. suklaahöylällä tehtyjä koristeita

1. Murustele dominot ja lisää sulatettuun voihin. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle muruseos tiukasti.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja valkuaiset eri astioissa omiksi vaahdoikseen.
4. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja tahna, sekä sulatettu valkosuklaa. Lisää kermaseokseen viimeiseksi valkuaisvaahto.
5. Kuumenna tilkka Amarettoa kattilassa ja lisää liotetut liivatteet. Valuta sitten liivatteet ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.
6. Kaada täyte murupohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
7. Koristele haluamallasi tavalla. (Tähän sopisi päälle myös raikkaita marjoja)




Spesiaali kiitokset vielä sinne suklaamaahan höylän toimittajallle!! :)







2 kommenttia:

  1. Herkku!
    Olet onnistunut suklaahöylän käytössä erittäin upeasti !

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Niin myös omasta mielestäni 😊

    VastaaPoista