perjantai 31. lokakuuta 2014

Happy Halloween!


Jotain piti halloweenin kunniaksi keksiä, mutta lapset ovat aika kauhuissaan jo hämähäkeistä, joten tein tällaisia "kevyitä" hämismuffinsseja :) Porkkanakakkuhan on herkkua ja niin on nämäkin. Pienellä appelsiinitwistillä...


Appelsiini-porkkana kuppikakut:


2 dl sokeria 
3  munaa 
4 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl kanelia 
100 g sulaa voita tai öljyä 
1 dl Appelsiinimarmeladi 230 g 
4 dl porkkanaraastetta 


Kuorrute
1 rs vaniljan makuista tuorejuustoa 
1 dl tomusokeria 
2 rkl sitruunamehua


Raitoihin lakritsikastiketta

Valmistusohje:

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää kuivat aineet. Lisää voisula, appelsiinimarmeladi ja porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä muffinivuoat pellille (n. 14 kpl) ja jaa taikina vuokiin. Paista 200 ° C n. 20 minuuttia.
Sekoita kuorruteaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet leivonnaiset.
Jos haluat väriä kuorrutteeseen, sekoita hippunen karamelliväriä sitruunamehun joukkoon ennen täyteaineisiin lisäämistä

2 kommenttia:

  1. Nam, onpas hyvänoloisia muffinsseja! Ohjeen otin talteen, vaikka tän vuoden halloweeniin en enää niitä ehdikään tehdä! :)

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä hyviä, mutta jos totta puhutaan, niin olisivat vielä parempia, jos kuorrutteeseen laittaisi himppusen voita ;)

    VastaaPoista