maanantai 13. lokakuuta 2014

Chocolate chip cookies


Eilen illalla, melko myöhään halusi 5-v. tyttäremme alkaa vielä leivontapuuhiin, joten piti keksiä jotakin nopeasti valmistuvaa. Teimme sitten näitä suklaisia, ihanan rapsakoita cookieseja. Nämä ovat paitsi rouskuvia, vähän sitkeitä. Sain myös samalla kokeilla Dr.Oetkerin uutuuksia...chocolate chipsejä, jotka ovat juuri tähän tarkoitukseen tehtyjä. Hyvejä! Ohje on kirjasta: Murhaavan hyvää.

N.50-60kpl/ 5-6 pellillistä



230g voita tai margariinia

runsas 2dl sokeria

runsas 2dl fariinisokeria

2tl ruokasoodaa

1tl suolaa

2tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria

2 vatkattua munaa

4,5dl maissihiutaleita

5,5dl vehnäjauhoja

     pussillinen Dr.Oetkerin tummia suklaahippuja



1. Sulata rasva kattilassa, kaada leivontakulhoon ja sekoita siihen sokerit. Lisää sooda, suola, vanilja-aromi ja kevyesti vatkatut munat. Vatkaa sekaisin.
2.Kaada maissihiutaleet toiseen kulhoon ja murskaa käsin. Lisää taikinaan maissihiutaleet, vehnäjauho, suklaahiput  ja vatkaa hyvin jokaisen ainesosan lisäämisen jälkeen. 

  3. Tee parin ruokalusikallisen kokoisia taikinapalloja leivinpaperille pellille. Normaalin kokoiselle pellille mahtuu kerralla paistumaan 12 pikkuleipää. Litistä taikinapalloja hieman lusikalla tai käsin. 

  4. Paista pikkuleipiä 190 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

  5. Jäähdytä valmiita pikkuleipiä pellillä noin 2 minuuttia ja siirrä sitten jäähtymään ritilälle. Jäähdyttäminen ritilällä on tärkeää, sillä se on pikkuleipien rapeuden salaisuus! Omnomnom!
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti