maanantai 25. heinäkuuta 2016

Suklaa-banaani kääretorttu


 Tämä kääretorttu on meidän perheen "mokkapalat". Aina kun mietitään, että mitä voisi leipoa....päätyy mietintä usein tähän kärtsäriin. Helppo ja todella nopea tekoinen...ja AH, niin herkkua :p

(n. 10 palaa)

Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4rkl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1prk maitorahkaa
2dl kuohukermaa
2 kypsää banaania
50g rouhittua tummaa suklaata (talouskin käy)
1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria

Koristeluun esim. :
rouhittua suklaata
banaanin siivuja 
mustaherukkaterttuja
herukanlehtiä

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 5-7 min.

2. Kumoa paistunut pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.

3. Vatkaa täytteen kerma, lisää rahka, pilkottu banaani, sokerit ja rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.

4. Lisää 2/3 täytteestä jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa torttu. Levitä loppu täyte kääretortun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

8 kommenttia:

  1. Ihan täydellisen näkönen kääretorttu!! ♥

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiva, että maistui. Kyllä tätä uskaltaa suositella kokeilemaan...

      Poista
  3. Tein tätä viikko sitten. Suklaana käytin Fazerin sinistä, kun sitä sattui olemaan kaapissa ja täytteeseen laitoin vain 0,5dl sokeria. Silti tuli mielestäni ihan tarpeeksi makeaa. Sellaisen huomasin, että torttu kannattaa täyttää edellisenä päivänä, että maku paranee ja torttu ehtii vetäytyä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerin sininen on tosiaan hiukan makeampaa, joten sokerin vähentäminen on varmasti paikallaan. Tosiaan- tämä on parempaa aina vasta "huomenna"...

      Poista
  4. Hei! Tein tätä eilen ja todella hyvää! Mutta niinkuin lähes joka kerta kun kääretorttua teen, on pohja jotenkin tahmea :( Täytän ja rullaan, mutta sormissa tuntuu tahmeus. Ja leivinpaperille siroteltu sokeri on sulanut pintaan. Mistä johtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Onkohan sinulla jäänyt pohja raa'aksi. Se vaikuttaa kumpaankin mainitsemaan ongelmaasi... Mä en tosin ole paras tässä asiassa neuvomaan- kääretortut ovat mullekin hiukka kompastuskivi 😐

      Poista
  5. Täytyypä ens kerralla pitää minuutti kauemman, toivottavasti auttaa! Syömäkelpoista kyllä, vaikka ei niin miellyttävää sormiin kun rullasi 😃

    VastaaPoista