perjantai 30. tammikuuta 2015

Juustokierteet


Silloin tällöin tulee leivottua jotakin...:D Niinkus tiedätte. Nyt oli jääkaapissa kermaviiliä ja ruohosipulia, jotka piti saada käytettyä, niin löysin Cebicin keittiöstä ohjeen googlettelemalla näihin juustokierteisiin. Nams! Jos nämä olisi tehty vain aikuisille, niin olisin laittanut väliin myös paloiteltuja jalapenoja tai chiliä, mutta nyt näin...


Taikina:
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl vahvaa juustoraastetta
vajaa prk kermaviiliä 
0,3 dl rypsiöljyä

Täyte:
1,5 dl vahvaa juustoraastetta
1 kananmunaa
vajaa puoli ruukkua ruohosipulia/persiljaa
ripaus mustapippuria


1.Sekoita kulhossa kaikki taikinan kuivat aineet ja juustoraaste sekaisin. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy, vaivaa nopeasti käsin tasaiseksi taikinaksi. 
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaulitse taikinasta ohut levy ja levitä päälle täyteseos. Kääri rullaksi ja leikkaa noin yhden sentin paksuisia viipaleita. 
3.Laita kiekot pellille ja paista 225-asteisessa uunissa hieman reilu 10 minuuttia. Vältä paistamasta liikaa, ettei kiekot menetä mehevyyttään. 

4 kommenttia:

  1. Kiva, kun olet kokeillut blogistani löytyvää reseptiä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo...aikaa sitten, mutta hyviä olivat. Nam! ❤

      Poista
  2. Näitä varmaan voi pakastaa eikäaku muutu?

    VastaaPoista
  3. Tottakai 😊 Voi tehdä myös raakapakasteeksi ja paistaa vasta juuri ennen tarjoilua 😊

    VastaaPoista