Mieleeni tuli tällainen herkku kouluaikojen kotitaloustunnilta. Ja mummonikin tätä taisi joskus tehdä. Munavoin kanssa tämä on ihanaa, vielä hieman lämpöisenä. Herkullinen väli,-tai iltapala.
1 l laktoositonta, rasvatonta piimää
4 dl Rikottuja ohraryynejä
1 kananmuna
2 tl suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
40-50 g laktoositonta voita, sulatettuna
1.Laita piimä ja rikotut ohraryynit astiaan, sekoita ne keskenään ja anna turvota vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
2.Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauho sekä sulatettu voi.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle ja voidellulle uunipellille.
3.Paista uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia.
Heippa. Hölmö kysymys, mutta suoritetaan turvotus huoneenlämmössä vai jääkaapissa? =)
VastaaPoistaIhan huoneenlämmössä 😊 Hyvä huomio!
VastaaPoista