sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ananas-murupiirakka


Käväisin alkuviikosta kaverini luona kahvittelemassa, jossa oli tarjolla tätä piirakkaa. Piti sitten keittokirjan välistä etsiä tämän ohje ja tekaista myös itselle iltakahvin kaveriksi. Tähän piirakkaan ananaksen tilalle käy persikka, marjat, raparperi....tai melkein mikä vain, mistä pidät :p

Pohja:
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g voisulaa
8 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaa tai piimää
1 kananmuna

Täyte:
2 prk rahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

2prk ananasmurskaa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään, lukuun ottamatta kananmunaa ja piimää.
Ota 1/4 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita lopputaikinaan muna ja 2 dl piimää.

3. Sekoita täytteen ainekset. Levitä sitten taikina leivinpaperoidulle pellille. Kaada rahkaseos
taikinan päälle. Ripoittele pinnalle ananasmurska ja lopuksi ripoittele pinnalle eroon ottamasi muruseos.


4. Paista 200 asteessa n.25min.

2 kommenttia:

  1. Tätä on tullut lapsena syötyä, kun äiti teki tätä aina sitruunalla maustettuna! Ihanaa herkkua joka vie kielen mennessään :D Koostumuskin on ihana! Tämä on tosi vanha resepti, mutta en tiedä kuinka vanha...
    http://taikakakut.blogspot.fi/2014/08/sitruunarahkapiirakka-muru-paallisella.html

    VastaaPoista
  2. Mä kuulin myös juuri toisaalta, että tämän voisi maustaa myös sitruunalla. Varmasti hyvää niin! :p

    VastaaPoista