sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Lakritsainen porkkanapiirakka



Tänään ei ole sujunut mikään tällä leipurilla, mutta minulla oli niin kiva uusi idea, millä uudistaa porkkanapiirakkaa, niin ajattelin tämä teille kuitenkin julkaista. Piirakan päällinen jäi kauhean kökköiseksi ja muutenkin paloista tuli mielestäni todella epäsiistejä. Kuvaaminenkaan ei meinannut tänään onnistua millään ja kiirekin oli saada kuva napatuksi, ennen hämärän tuloa. Tässä se nyt kuitenkin on...porkkanapiirakkaa uudella twistillä. Mikä tässä päivässä oli parasta- tästä piirakasta tuli huippuhyvää! 😋

Pohja:          
2 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl kanelia
1tl vaniliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1dl ruokaöljyä
3dl porkkanaraastetta
0,5dl lakritsijauhetta

Kuorrutus:  
150g Philadelphia-tuorejuustoa
90g pehmeää voita
6dl tomusokeria
3tl vaniliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, jotka ovat sekoitettu keskenään. Lisää joukkoon viimeiseksi öljy ja porkkanaraaste.

2. Paista pohja laakeassa piirakkavuoassa 175 asteessa 35-40min. Kumoa pohja leivinpaperin päälle työtasolle ja poista pohjassa ollut paperi. Anna jäähtyä.

3. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi. 

4. Laita kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele ripottelemalla pinnalle lakritsijauhetta. 

7 kommenttia:

  1. Joskus vaan on just niitä päiviä kun tuntuu että mikään ei onnistu. Mutta makuhan se on leivonnaisessakin tärkeintä!
    Tämä on kyllä sen verran "eksottisen" kuuloinen herkku, että pakko joskus testata. Sopisi hyvin pääsiäiseenkin. Unohdan vaan aina ostaa tuota lakritsijauhetta. Myydäänköhän sitä ihan normikaupoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, Nanne- maku ratkaisee! 😊 Kaupasta saa Urtekramin raakalakritsijauhetta, joka on jonkin verran neutraalimpaa, kuin tämä, jota itse käytin. Minulla oli siis Johan Bulowin jauhetta, joka on aika paljon voimakkaamman makuista 😊 Uskon, että maku muuttuu silläkin kivasti kuitenkin...

      Poista
  2. No nam! Porkkanapiiras ja lakritsi, ihan lempparit! :) Porkkanaleivonnaiset ollut suunnitella jo kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Miten paljon tuo laku maistuu tässä? Oliko pieni säväys vai maistuuko selvästi?

      Poista
    2. Näiden yhdistämisestä tuli kyllä kiva uusi vivahde näihin. Jälkimaku on hiukka lakritsimainen ja sitruuna komppaa kivasti. Eivät siis maistu pelkästään lakulta 😊

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kaikkea sitä aina mieleen juolahtaakin 🙄😁

      Poista