maanantai 27. huhtikuuta 2015

Aurajuustopatongit


Voi namnam! Jos vielä on mietinnässä eväitä vapuksi, on tässä ihan mainio lisä/ vaihtoehto, vaikkapa salaatille tai grilliruoalle kaveriksi. Ostamme välillä kaupan omasta leipomosta Aurapatonkia, mutta tämä oma tekemä hakkaa sen kyllä sata-nolla. Eikä vähiten siksi, että sitä Auraa saa sinne väliin mielensä mukaan :) Suosittelen kyllä testaamaan!!

2 patonkia

2½ dl vettä
20 g hiivaa
0,5tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
5,5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 kolmio Aurajuustoa (170g)

Voiteluun:
vettä


Pinnalle:
juustoraastetta
 

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Lisää jauhot jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaksi, niin että taikina irtoaa kulhon reunoista (kannattaa vaivata kunnolla!).
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja  kauli taikinat suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Ripottele levyille Aurajuustoa (puoli kolmiota kumpaankin) ja kääri viistottain tiiviiksi rullaksi.

4. Siirrä patongit patonkipellille (tai leivinpaperoidulle uunipellille) ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.
Voitele patongit ennen paistamista reilusti vedellä ja tee veitsellä muutamat viillot patonkien päälle. Ripottele päälle myös juustoraastetta.

5. Paista kohonneita patonkeja 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Voi nam! Niin mun suosikki patonki... joka kerta kun käydään Tuurissa, pitää sieltä paistopisteestä ostaa kotimatkalle aura-patonki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kyllä odotukset korkealla, kun tätä rupesin tekemään. Eikä totisesti tarvinnut pettyä. Nam :p

      Poista
  2. Suola lienee tl-yksikössä? Kivaa vappua, nämä herkut pääsevät vappu-eväskoriimme! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio. Näin on. Kiitos :) Ja mukavaa vappua!!

      Poista