perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vuohenjuusto-suklaakakku


Kyllä. Oikein luit. Ei ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen yhdistää tuota makuparia, mutta voin vain todeta, että kyllä; se todellakin toimii! Itse en pidä yhtään vuohenjuustosta sellaisenaan, mutta tässä sen maku muuttuu suklaata vasten kivan suolaisen pehmeäksi... Minulla on tapana tehdä samaa leivonnaista vain kerran ja hyviä sitten useammin- ja tämä on tätä laatua jo toinen kerta :p Ohje on kirjasta Suklaaherkut...

300 g tummaa suklaata paloiteltuna
125 g vähäsuolaista voita
2 1/2 dl vaaleaa muscavadosokeria (käytin tavallista)
n. 1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
75 g jauhettua mantelia
4 munaa
300 g mietoa, pehmeää vuohenjuustoa
3/4 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria

1. Voitele 28x20 cm matala vuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Voitele myös paperi.

2. Sulata suklaa ja voi keskikokoisessa vesihauteessa keskenään.
 

3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa seos muscavado-sokerin, mantelijauheen ja 3 kananmunan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos.

4. Vatkaa vuohenjuusto notkeaksi ja vatkaa joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri.

5. Kaada suklaataikina vuokaan ja lusikoi päälle juustoseos. Pyörittele tylppäkärkisellä veitsellä kerroksia hieman, niin että muodostuu raitoja. (Älä sekoita paljon tai maut sulautuvat liikaa yhteen.)

6. Paista 190 asteessa, uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kun kakku on keskeltä kevyesti jähmettynyt.

7. Jäähdytä vuoassa ja leikkaa tarjoilua varten annospaloiksi.

2 kommenttia:

  1. Minä RAKASTAN vuohenjuustoa, joten ehkä pakko testata tämäkin yhdistelmä. Tosissaan kuulostaa hieman siltä, että mitä ihmettä....?! ☺

    VastaaPoista
  2. Sitten tämä on varmasti sun herkkua!! :) Outo yhdistelmä, mutta niin hyvää...ah..

    VastaaPoista