sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Jouluiset tuulihatturenkaat


Tuulihatut ovat kyllä mainiota tarjottavaa juhliin, välipalaksi, joulupöytään...tai ihan minne vaan. Minun teki mieli pitkästä aikaa täyttää ne jollakin makealla, joten tein tällaisina jouluversioina nämä. Tuli kyllä tosi hyviä ja hiukka erilaisia :) Sopisivat tosiaan hyvin vaikka joulupöytään jälkkäriksi kahvin kanssa...

Taikina (n. 15 kpl):
3dl vettä
100g voita
2dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte:
viikunahilloa
luumu-kanelirahkaa (1 prk kermaa, 1 prk rahkaa, 1,5 dl luumumarmeladia, ripaus sokeria ja vaniljasokeria, sekä kanelia maun mukaan) tai Valion valmista maustettua rahkaa...

1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. 

2.  Sekoita hyvin ja keitä kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan samalla sähkövatkaimella vatkaten.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota runsaita renkaita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.  Älä avaa uuniluukkua paistamisen alkuvaiheessa!

4. Halkaise jäähtyneet tuulihatut. "Voitele" alapuoli viikunahillolla ja pursota hillon päälle reilusti luumu-kanelirahkaa. Aseta kansi paikalleen. Ripoittele valmiiden tuulihattujen pinnalle vielä tomusokeria.

6 kommenttia:

  1. Onpas kivoja pikkuleivonnaisia. On pitänyt kokeilla tuulihattuja monesti, mutta... Josko näin jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulihatut on kyllä kivan monipuolisia. Suosittelen kyllä kokeilemaan...

      Poista
  2. Ai että on taas ihanan jouluinen täyte! Todella hyvältä näyttää. :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluun liittyy paljon erilaisia makuja ja niiden yhdistelmiä. Ja kaikki niin hyviä, ettei oikein osaa edes valita vain yhtä...tai kahta :) Pitää siis tehdä vähän kaikkia.

      Poista
  3. Voi, kun kauniita ja varmasti myös maukkaita! Näitä täytyy testata! :) Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista