tiistai 5. heinäkuuta 2016

Hiekkahentuset


Roosa, Serkusten suklaaunelma-blogista, haastoi minut mukaan Dr.Sugarin innoittamaan retro-leivonnais haasteeseen, jossa on tarkoituksena leipoa jokin vanha, perinteinen leivonnainen pullapitkosta kampanisuun. Päätin osallistua, tottakai mukaan. Hetken aikaa pähkäiltyäni, muistin nämä iki-ihanat pikkuleivokset, jotka ovat todellatodella herkullisia. Tämä resepti on kaukaa, aikojen takaa.

Nämä olivat jo muutenkin olleet tehtävälistalla, joten nyt oli täydellinen paikka näille. Jos kaipaat jotakin todella hyvää kahvipöytääsi, pidäthän nämä mielessäsi? :)

Mukaan tähän ihanaan haasteeseen kutsun Irman ihannekakku- blogin, sekä Marenkiamarenkia- blogin. Aikaa osallistumiseen on 12.7. saakka. 

Pohjat (n.20 kpl):
150g voita
1dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
4dl vehnäjauhoja

Täyte:
mansikkamarmeladia/ tai muuta hilloa
kermavaahtoa
tuoreita marjoja


1. Voitele vuoat (itse roiskautin vuokasprayta).

2. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin kaikki muut ainekset haarukalla joukkoon tasaisesti ja painele sitten vuokien pohjalle ja reunoille tiiviisti. Paista pohjia 175 asteessa n. 15 minuuttia.

3. Irroita jäähtyneet pohjat vuoista kopauttamalla vuoan pohjaa (varo! hajoavat herkästi). Laita pohjan päälle n. 1tl mansikkamarmeladia, tai jotakin muuta hilloa. Pursota hillon päälle kermaa ja koristele tuoreilla marjoilla.

7 kommenttia:

  1. Kiitos otan haasteen vastaan , katsotaan minkä retro jutun keksin siihen. Kiitos Mia haasteesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu :) Minullakin oli vaikeuksia valita kaikista ihanista herkuista...

      Poista
  2. Voihan hiekkahentuset sentään! Luulin jo, että en saisi enään ikinä maistaa näitä äitini tekemiä lapsuuteni kesäisiä herkkuleivonnaisia 1950-luvulta, mutta ihmeiden aika ei olekaan ohi. Kiitos hurjan paljon reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi. Kiitos kivasta kommentistasi :) Välillä on kiva herätellä henkiin näitä vanhojakin reseptejä, kaikenmaailman juustokakkujen lomassa...

      Poista
  3. Kiva kun innostuit ja ihanan kuuloinen resepti! <3 Täytyykin laittaa korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai mukana, Roosa :) Ja kokeilepa joskus ihmeellä...nää ovat suussa sulavia...

      Poista
  4. Ihania herkkuja... Kiitos haasteesta! <3 Koitan osallistua, mutta koska muuttohässäkkä on päällä, en lupaa mitään ;)

    VastaaPoista