torstai 14. heinäkuuta 2016

Kirsikka-suklaa kuppikakut


No, nyt on pinkkiä kerrakseen. Mutta näihin kuppikakkuihin päätyi lempi makuyhdistelmäni, eli suklaa ja kirsikka. Näistä tuli aivan mahtavan! makuisia, mutta buttercreamin ansiosta myös aika äkkimakeita. Olisi siis pitänyt pursotella sitä hieman maltillisemmin :D Ohjeella tulee 12-15 cupcakea :)

Muffinssit:
100 g voita    
2,5 dl sokeria    
2 kpl munaa    
1 dl maitoa    
4 dl vehnäjauhoja    
1 dl kaakaojauhetta    
2 tl vaniliinisokeria    
2 tl leivinjauhetta    
0,5 tl suolaa    
100 g tummaa suklaata


Sisälle:
kirsikkahilloa

Buttercream:
250g huoneenlämpöistä voita
500g Black cherry-makutomusokeria 
1rkl maitoa
elintarvikeväriä (käytin Pro Gelin pinkkiä)

 1. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito keskenään.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita seos vähitellen rasvaseokseen.


3. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinan sekaan.


4. Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin (täytä noin 2/3)  ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


5. Jäähdytä muffinssit ja valmista buttercream. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri hiljalleen sekoittaen joukkoon. Lisää sitten kierroksia ja vaahdota ilmavaksi. Lisää lopuksi tilkka maitoa ja elintarvikeväri.


6. Tee muffinssiin pieni kolo esim. tyllalla ja täytä se kirsikkahillolla. Pursota päälle buttercream ja koristele kirsikalla.




2 kommenttia:

  1. Mä rrrrakastan tuota "kräämiä" jossa on voita ja tomusokeri,nam!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :D Tosta kreemistä tuli kyllä ihan mahtavan makuinen, mutta tosiaan aika makea. No, toisaalta...yksi riittää ;)

      Poista