torstai 28. heinäkuuta 2016

Pienet mustikkapiirakat


Kokeilin tehdä mustikkapiirakkaa annoskokoisina pikkupiirakoina. Näistä tuli tosi söpöjä ja maukkaita. Tällä reseptillä voi tehdä myös tavalliseen piirakkavuokaan, samoilla määrillä. 

Laitoin täytteeseen raikastukseksi hieman lemoncurdia, mutta yhtä hyvin siihen sopisi myös raastettu sitruunankuori. Kardemumma antaa vastaavasti ihanaa makua pohjiin.

Tuohon lämpimän piirakan päälle vielä pallo vaniljajäätelöä...niin kahvihetkesi on täydellinen :)

Pohjat:
150g voita
3,5dl vehnäjauhoja
3rkl kylmää vettä
3rkl sokeria
1tl kardemummaa

Täyte:
3dl tuorejuustoa, turkkilaista jogurttia, rahkaa tai kermaviiliä
1 kananmuna
1,5tl vaniljasokeria
3rkl sokeria
3tl lemoncurdia, tai sitruunan raastettu kuori
3dl mustikoita

1. Sekoita pehmeä voi, jauhot, sokeri, kylmä vesi ja kardemumma sekaisin, tasaiseksi taikinaksi. 

2. Voitele muffinssivuoan kolot huolellisesti ja ripoittele niihin hieman korppujauhoa.

3. Sekoita myös täytteen ainekset keskenään toisessa kulhossa.

4. Ota taikinasta eroon pieni pala. Muotoile lopusta 10kpl pikkupalloa ja litistä niitä hieman. Painele taikina muffinssipellin koloihin ja reunoille tasaisesti. 

5. Kaada täytettä koloihin, taikinan päälle. Ripoittele päälle runsaasti mustikoita.


6. Lisää eroon otettuun taikinaan n. 1,5 dl jauhoja, niin että taikina menee ihan muruksi. Ripottele murua sitten piirakoiden päälle.

7. Paista 200 asteessa n.35-40 minuuttia. Kumoa jäähtyneinä. Nautiskele vaniljakastikkeen, tai vaniljajäätelön kanssa.


5 kommenttia:

  1. Voi miten söpöjä! Ihana ohje. :)
    T: Serkusten sulaaunelma

    VastaaPoista
  2. Onnistuukohan gluteenittomana miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Uskoakseni tuo taikina toimii ihan hyvin, jos vaihtaa vain vehnäjauhon Sunnuntain gluteenittomaan jauhoseokseen :)

      Poista
    2. Niin meinasin kokeilla. Kerron sitten lopputuloksen. 😊

      Poista