tiistai 28. helmikuuta 2017

Välimerellinen kasvispiirakka


Tämä suolainen piirakka sisältää välimerellisiä makuja, kuten aurinkokuivattua tomaattia, sekä pestoa. Päälle olin tarkoittanut laittaa paahdettuja pinjansiemeniä, mutta ne unohtuivat kaapin perukoille ja siksipä niitä ei tässä piirakassa nyt ole...
Piirakka maistuu kivan juustoiselta ja on mainio tarjottava niin kahvipöytään, kuin lounalla salaatin kanssa nautittavaksi.

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä


Täyte:
2-3rkl vihreää pestoa
muutama viipale aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa
(1-2 valkosipulinkynttä)
fetajuustoa
tomaattia
juustoraastetta

2 kananmunaa
2dl kermaa
mustapippuria

(paahdettuja pinjansiemeniä)

1. Nypi pohjan voi ja vehnäjauhot muruksi. Lisää juustoraaste ja tilkka kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan muutama reikä.

2. Levitä pohjan päälle pestoa ja muutama aurinkokuivattu tomaatti-viipale. Ripoittele päälle fetakuutioita, sekä hienonnettua tuoretta basilikaa (halutessasi voit puristaa päälle myös 1-2 valkosipulinkynttä). Viipaloi tomaatit ja asettele muutama siivu piirakan pinnalle. Ripoittele päälle juustoraastetta haluamasi määrä.

3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, sekä rouhittu mustapippuri. Kaada kermaseos piirakan päälle ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n.45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä piirakalta! Tykkään paljon pestosta. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on kyllä just sopiva peston ystävälle 👌

      Poista
  2. Pesto on munkin herkkua, testiin menee siis tämä ehdottomasti.

    VastaaPoista